« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2023./2024.
KURIKUL OŠ Cestica 2023./2024.
Polica osiguranja za učenike u šk.god. 2022./2023.
Poslovnik o radu Školskog odbora
Odluka o uvođenju videonadzora
e-Dnevnik za nastavnike i stručno osoblje
Pravilnik o radu školske kuhinje
Djeca i obitelji prije, tijekom i nakon potresa
Brošura "Sigurnije na Internetu"
Brošura "Zaštitite privatnost na Facebooku"
Brošura "Intervju s roditeljima- odgovori koje je dobro znati"
Brošura „Građanski odgoj i obrazovanje u praksi“
Projekt se provodi održavanjem radionica u varaždinskim osnovnim školama, a namijenjen je učenicima od 1. do 4. razreda. Nositelj projekta, odobrenog od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, je Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin.
Učenici 4. a razreda naše Škole uključili su se u provedbu Projekta i tako 7. veljače 2018. godine sudjelovali u radionici pod nazivom „Zdravlje u bojama“.
Radionicu je održala gospođa Karmen Kokot, dipl. ing. preh. tehn.; prof. savjetnik iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin, sa svojim učenicama 4. razreda (Evom, Lucijom i Izabelom).
Na samom početku naši su učenici degustirali zdravi čips (jabuka u tamnoj čokoladi), odslušali kratko predavanje (popraćeno plakatima) o šećerima u hrani i štetnosti pretjerane količine šećera, te mogućim negativnim posljedicama na zdravlje. Nakon toga pokušali su prepoznati skrivene šećere (glukoza, fruktoza, ksilitol, karamel i dr.) u čokoladnom mlijeku, voćnom soku, voćnom jogurtu i nutteli. Čitanjem sastojaka na proizvodima tražili su nazive kojima su imenovani različiti šećeri.
Srednjoškolke su pripremile sok od mrkve i različitih vrsta voća: jabuka, naranči, mandarina i limuna koji se učenicima vrlo svidio.
Slijedilo je rješavanje osmosmjerki i križaljki nakon čega su učenici okusili napitak pripremljen od mlijeka, brusnica, bio kakaa u prahu, komadića oljuštenog kakaa te banane.
Svi degustirani proizvodi našoj su djeci bili veoma ukusni i dovoljno slatki.
Radionica je završila podjelom anketnih upitnika o prehrambenim navikama učenicima i učiteljima. Ispunjene će upitnike razredna učiteljica vratiti profesorici Kokot kad donese obećane brošure s receptima za pripremu zdravih napitaka, grickalica i poslastica, koje će učenici moći pripremati kod kuće uz pomoć roditelja.