« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2023./2024.
KURIKUL OŠ Cestica 2023./2024.
Polica osiguranja za učenike u šk.god. 2022./2023.
Poslovnik o radu Školskog odbora
Odluka o uvođenju videonadzora
e-Dnevnik za nastavnike i stručno osoblje
Pravilnik o radu školske kuhinje
Djeca i obitelji prije, tijekom i nakon potresa
Brošura "Sigurnije na Internetu"
Brošura "Zaštitite privatnost na Facebooku"
Brošura "Intervju s roditeljima- odgovori koje je dobro znati"
Brošura „Građanski odgoj i obrazovanje u praksi“
Učenici 3. c i 4. d razreda naše škole pod vodstvom svojih učiteljica Ivane Čorko i Nikoline Lazar tijekom ove nastavne godine sudjelovali su u projektu „Zdravi doručak“. Projekt se provodio u sklopu izvannastavne aktivnosti Domaćinstvo, a financiran je od strane Varaždinske županije u sklopu Građanskog odgoja i obrazovanja.
Cilj projekta je bio kod učenika pobuditi svijest o pravilnoj i zdravoj prehrani, o važnosti konzumiranja doručka kao najvažnijeg dnevnog obroka, usvojenost zdravih navika, pozitivan odnos prema hrani, redovito doručkovanje, stvaranje znanja i iskustva te njihova primjena u svakodnevnom životu, preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, usvajanje prezentacijskih vještina i osobno zadovoljstvo.
Za doručak, učenici su uz malu pomoć svojih učiteljica radili različite namaze sa zdravim namirnicama, voćne „ražnjiće“, prirodne sokove, smoothie od voća i povrća. Kušali su „zdrave grickalice“, istraživali nove namirnice i nove okuse. Istraživali su o zdravim namirnicama, njihovim energetskim vrijednostima i njihovom utjecaju na tijelo čovjeka.
Također, učenici 3.c.razreda u svom su malom vrtu sijali začinsko bilje poput peršina, kopra, zatim grašak, peršin, mrkvu i sl. Sijali su i ljekovite biljke poput nevena i dragoljuba. Redovito su brinuli o svom vrtu obavljajući sve poslove od pripreme zemlje, sijanja, plijevljenja, zalijevanja i sl. Brali su cvjetove lipe, nevena i bazge te od njih radili sok ili ih sušili za čaj. Radili su sirup od borovih iglica i provodili još mnogo drugih aktivnosti. Sve što su naučili u školi o pripremi zdravog doručka, učenici s veseljem prenose svojim kućama gdje nastavljaju „eksperimentirati“ i stvarati zdravi doručak.
Što su sve učenici pripremali, možete vidjeti u fotogaleriji.
Varaždinska županija je 1.6.2022. g. održala predstavljanje svih škola i njihovih projekata uključenih u okviru Građanskog odgoja te je predstavila jedinstvenu brošuru „Građanski odgoj i obrazovanje u praksi“ u kojoj su objedinjeni svi projekti građanskog odgoja pa tako i naš. Brošuru možete pogledati na mrežnoj stranici naše Škole.
Ono pozitivno u svemu je da su učenici uz dobru zabavu mnogo toga naučili, postali samostalniji u mnogim životnim vještinama te su i sami iskazali želju i predložili da bi rado s ovim projektom nastavili i sljedeće godine. Time možemo zaključiti da su svi zadani ciljevi, u potpunosti ostvareni.
Jedva čekamo novu školsku godinu i nove izazove.