preskoči na sadržaj

Osnovna škola Cestica

Login
 

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Školska kuhinja


RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Šareni zid

 

CESTICA vrijeme

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 871263
Ovaj tjedan: 221

Izvannastavna je aktivnost njemačkoga jezika Osnovne škole Cestica za nadarene učenike s područja njemačkoga jezika koja je osnovana  šk. god. 2010./2011.
Skupina Sturm zadala si je ove ciljeve: osvijestiti važnost učenja i znanja stranog jezika, razvoj samopouzdanja pri uporabi istog te popularizaciju njemačkoga jezika koji je nama u našim krajevima tradicionalno, kulturno, povijesno i geografski najbliži svjetski jezik.
Način na koji aktivnost funkcionira nije nimalo izoliran, zatvoren, komoran i tih, već upravo suprotno. On je prodoran, javan, uočljiv i sve glasniji i popularniji. Može se reći da je ime grupe opravdano (Sturm - oluja).

Neke naše aktivnosti:

  • Sturm se uključuje u manifestaciju Europski dan jezika u Varaždinu u kojem sudjeluju škole s područja Varaždinske i Međimurske županije.
  • Izrađujemo podlistak časopisa Max pod nazivom Spass mit Max, jedini list za djecu na njemačkome jeziku u RH.
  • Svake godine svojom autorskom kazališnom predstavom putujemo na kazališne festivale u Hrvatskoj i šire. Jedan od većih festivala koje smo posjetili je onaj u njemačkom Aachenu kada smo imali i priliku posjetiti Bruxelles. Ove godine u travnju planiramo nastupiti na festivalu u Rumunjskoj.
  • Sudjelujemo u međunarodnim stipendijama.
  • Organiziramo međunarodni talent show Max sucht den Superstar.
  • Osmišljavamo i snimamo kratkometražne filmove na njemačkome jeziku te ih prikazujemo na filmskim smotrama.
  • Izrađujemo replike slika poznatih slikara s njemačkog govornog područja, a slike izlažemo i prodajemo. Zaradu zatim trošimo na godišnji izlet u Austriju.
  • Izrađujemo unikatni nakit od starog pribora za jelo.
  • Organiziramo, među djecom vrlo popularnu, potragu za blagom Schatzsuche u kojoj pobjednik osvaja preko 60 čokolada.

Voditelj  Sturma je učitelj njemačkoga jezika Krešimir Golub kojega je ove godine Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkoga jezika u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Goethe - Institutom te Austrijskim kulturnim forumom nagradilo Oskarom za njegove izuzetne zasluge na području njemačkoga kao stranoga jezika.

 

     

preskoči na navigaciju