preskoči na sadržaj

Osnovna škola Cestica

Login
 

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Školska kuhinja


RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Šareni zid

 

CESTICA vrijeme

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 871843
Ovaj tjedan: 801
Školska kuhinja

Još se sjećam, kada sam počela raditi u OŠ Cestica, svog prvog susreta s makaronima i mljevenim mesom. Bio je to nezaboravan trenutak i ljubav na prvi zalogaj.
Obožavam jesti, veliki sam gurman, a školska je kuhinja mjesto gdje se najslađe jede. Sve je ukusno i spremljeno s puno ljubavi. Kada sam pitala našu kuharicu kako priprema makarone, gulaš ili ričet, odgovorila mi je: „Stvar je u količini. Ni ja doma ne mogu skuhati tako fino. Vjerujte, i školski čaj je mnogo bolji od onoga doma.“
Kad ujutro zamiriši iz kuhinje, veselim se kao dijete finoj užini, a vjerujte, i dobro društvo daje onaj poseban začin svakom jelu. Mmm, već se veselim sutrašnjoj užini!

učiteljica

O radu školske kuhinje

Školska kuhinja je najmirisnije mjesto u školi. Kad se počnu širiti mirisi svježe pripremljene hrane, već tijekom  drugoga sata čuju se šaputanja u razredu: „Kaj je danas za jesti? Joj, kak sam gladan. Kak nekaj fino miriši!“ I jedva se čeka zvono, a onda trk do blagovaonice koja nije samo mjesto gdje se fino jede, već i mjesto druženja, mjesto gdje se razmjenjuju skriveni pogledi i osmijesi.
U matičnoj školi u kuhinji rade dvije kuharice  ̶ 
Branka Ivančić i Marijana Hutinski koje svakodnevno pripremaju ukusne obroke za više od 300 učenika. U PŠ Lovrečan radi kuharica Klementina Cestar ili kako ju djeca zovu teta Tina. One su najsretnije kad djeca sve pojedu i kad se čuje: „Mmmm, kak je fino.“

Nastoji se da jelovnik bude raznolik i primjeren djeci. Vodi se računa da barem triput tjedno bude kuhana hrana, da je zastupljen mliječni obrok i voće.
Evo primjera jelovnika za jedan tjedan:

            P – sendvič i čaj
            U -  ričet varivo
            S – gris, voće
            Č – mljeveno meso s makaronima, cikla
            P – riblji štapići, krastavci

Naše kuharice kažu da djeca najviše vole jesti ćevape, makarone s mljevenim mesom, riblje štapiće i medaljone, a vole i gris i čokolino. Najveća im je pohvala kada su zdjelice prazne i kad se dolazi po repete.

Što učenici misle o školskoj kuhinji

TOP JELA:
ćevapi
makaroni s mljevenim mesom
riblji štapići
pileći medaljoni
gris

Učenici bi uvrstili na jelovnik:

špagete
pecivo i sladoled
pommes frites
rižoto
kolač i voće

Što roditelji kažu o školskoj kuhinji

Većina roditelja zadovoljna je kvalitetom školske kuhinje i smatra da je prehrana primjerena djeci.

preskoči na navigaciju