preskoči na sadržaj

Osnovna škola Cestica

Login
 

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Školska kuhinja


RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Šareni zid

 

CESTICA vrijeme

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 871853
Ovaj tjedan: 811
Višednevna terenska nastava

ŠKOLA U PRIRODI

PAKOŠTANE
Petodnevni izlet (11.6. - 15.6.2012.) za učenike 4.a, 4.b, 4.c razreda i njihove učiteljice bio je lijep, ugodan s puno sadržaja, raznih iznenađenja, druženja, otkrivanja, uzbuđenja - jednom riječju nešto što će se pamtiti, ostati u lijepoj uspomeni, prepričavati još dugo, dugo.
Zapravo, taj izlet je jedna velika, neuništiva razglednica koju svako dijete i učiteljice nose sa sobom i po potrebi ju pogledaju, maštaju i ponovo spreme u posebni kutak srca- ma gdje bili i bez obzira koliko je godina prošlo.

************************

Budući četvrtaši bili su u Pakoštanima od 27. do 31. kolovoza 2012. Bilo je nezaboravno, puno sunca, smijeha, kupanja i sladoleda. Posjetili su Zadar, Nin, Vransko jezero, Biograd i otok Vrgadu.
smiley E da, svi su naučili plivati. smiley

STARIGRAD PAKLENICA

Učenici četvrtih razreda su sa svojim učiteljicama, Slavicom Golub,  Marijom Milec i Marijom Lazar,  proveli  četiri nezaboravna dana u Školi u prirodi u Starigradu Paklenici. Od 7. do 10.  rujna 2013. boravili su u hotelu „Alan“, ali  najmanje vremena proveli su u sobama. Na izletima, kupanju, igranju bilo je puno zanimljivije.

TRIBUNJ
Učenici  4. a,b,c razreda  sa svojim učiteljicama i učiteljem pratiteljem boravili su u Tribunju u „Školi u prirodi“  od 8. do 12. rujna 2014. Upoznali su i doživjeli primorski kraj – klimu, vegetaciju, životinje kopna  i mora, građevine, kulturno povijesne spomenike.

MATURALNO PUTOVANJE

POLUOTOK PELJEŠAC- TRPANJ
Učenici 7. a, b i c razreda, u razdoblju od 16. do 20. lipnja 2012. godine, bili su na maturalnom putovanju. Cilj njihovog putovanja bio je jug Hrvatske – poluotok Pelješac i mjesto Trpanj. Putovanje je započelo rano ujutro, u tri sata, kada su učenici u pratnji svojih razrednica, Katice Erlih, Ivanke Hohnjec, Željke Posavec – Malok i učitelja Stipe Papića, krenuli na dugoočekivani put.
Prvog dana maturalnog putovanja posjetili su Split i razgledali Dioklecijanovu palaču te svetište Vepric. Drugi dan maturalca bio je zadužen za Dubrovnik, razgledavanje njegovih zidina i povijesnih znamenitosti te stvaranje općeg dojma o Gradu. Trećeg dana sedmaši su se uputili na otok Korčulu. Ondje su saznali nešto više o otoku koji je prije svega poznat po slavnome moreplovcu Marku Polu. Četvrti dan proveli su u boljem upoznavanju mjesta Trpnja u kojem su bili smješteni. Peti dan bio je najtužniji: pakiranje kovčega i polazak kućama.

Osim što su učenici upoznali mnoge kulturne znamenitosti juga Hrvatske, imali su i mnogo vremena za morske radosti. Uživali su kupajući se u moru i hotelskom bazenu, uz tortu i pjesmu proslavili su dva rođendana, plesali su i igrali razne igre u večernjim programima, natjecali su se u odabiru najluđe frizure, mazali se ljekovitim blatom... Jednostavno, maturalac za pamćenje!

VELI LOŠINJ

15.6.2015. godine  učenici  sedmih  razreda  krenuli su  na  dugo očekivano maturalno putovanje u  Veli Lošinj. Prvi  dan  smjestili su  se  u  Vili  San  u  centru  Velog  Lošinja. Prvi dan obišli su Centar za istraživanje mora i Centar  za  istraživanje  kornjača  u  kojem su  saznali  puno  toga  o  spašavanju  i  zašiti  kornjača  u  Hrvatskoj.
U srijedu su  obišli
Miomirisni  vrt  gdje su  naučili  i  pobliže  upoznali  biljke mediterantskih  krajeva. Isti  taj  dan  razgledali su Muzej gdje su upoznali  mnoga  povijesna  blaga Lošinja. Pobliže  su  proučili  hrvatskog  apoksiomena. Apoksiomen  je  brončani  kip  atletičara  iz  Grčke. Ima  ih  samo  9  na  svijetu.
Četvrti dan brodom  iz  Malog  Lošinja  krenuli su  na  otok  Ilovik. Na  Iloviku su proveli  dan  kupajući  se  i sunčajući  na  prekasnoj  pješćanoj  plaži,  a  uvečer su  imali   dance  party.
U  petak   su  svi bili  pomalo  tužni, jer  su  morali  ići  kućama, ali i jedva čekajući roditeljima i prijateljima ispričati novostečena iskustva. 

     

 

 

preskoči na navigaciju