preskoči na sadržaj

Osnovna škola Cestica

Login
 

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Školska kuhinja

RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Šareni zid

 

CESTICA vrijeme

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 1029350
Ovaj tjedan: 1993


________________________________________________________________

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
UČENICI POSJETILI FARMU
Autor: Administrator , 24. 2. 2009.

        Učenici drugih razreda OŠ Cestica posjetili su ovih dana gospodarstvo obitelji Bistrović u Vratnu Gornjem. Četrdesetak učenika, u pratnji svojih učiteljica Dragice Kišić, Vesne Martinović i Gordane Marsenić te ravnateljice Nevenke Turščak i predagoginje Dubravke Žigmund, razgledali su najsuvremeniju farmu mliječnih krava u svom kraju. Mnogi od njih po prvi su puta imali priliku uživo vidjeti krave i telad. Djeca su s veseljem hranila i doticala životinja koje nisu vezane i slobodno se kreću unutar staje.


       

        U razgovoru sa svojim domaćinima, saznali su koja krava daje najviše mlijeka, čime sve hrane krave i telad na farmi, koja im je krava ljubimica te zašto neke imaju, a druge nemaju rogove.
        Učenike je zanimalo gdje i kako se krave muzu te kamo ide mlijeko iz njihove farme. Domaćini su strpljivo odgovarali na učenička pitanja izražavajući nadu da među njima ima budućih farmera i mljekara.
         Obitelj Bistrović dnevno proizvede oko 1000 litara vrlo kvalitetnog punomasnog mlijeka koje su učenici imali priliku kušati.
         Posjet je dio projekta Mliječna staza kojeg provode učenici 2.c razreda pod vodstvom učiteljice Gordane Marsenić. Projektom će upoznati proces proizvodnje mlijeka na farmi te proces industrijske prerade mlijeka u konzumno mlijeko i druge mliječne proizvode. U sklopu projekta učenici će saznati o nutritivnim vrijednostima mlijeka i mliječnih proizvoda, istražiti uporabu mliječnih proizvoda u svojoj prehrani, naučiti razlikovati proizvode prema načinu pripreme te se okušati u pripremi svježeg kravljeg sira.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju