« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2023./2024.
KURIKUL OŠ Cestica 2023./2024.
Polica osiguranja za učenike u šk.god. 2022./2023.
Poslovnik o radu Školskog odbora
Odluka o uvođenju videonadzora
e-Dnevnik za nastavnike i stručno osoblje
Pravilnik o radu školske kuhinje
Djeca i obitelji prije, tijekom i nakon potresa
Brošura "Sigurnije na Internetu"
Brošura "Zaštitite privatnost na Facebooku"
Brošura "Intervju s roditeljima- odgovori koje je dobro znati"
Brošura „Građanski odgoj i obrazovanje u praksi“
Učenici drugih razreda OŠ Cestica posjetili su ovih dana gospodarstvo obitelji Bistrović u Vratnu Gornjem. Četrdesetak učenika, u pratnji svojih učiteljica Dragice Kišić, Vesne Martinović i Gordane Marsenić te ravnateljice Nevenke Turščak i predagoginje Dubravke Žigmund, razgledali su najsuvremeniju farmu mliječnih krava u svom kraju. Mnogi od njih po prvi su puta imali priliku uživo vidjeti krave i telad. Djeca su s veseljem hranila i doticala životinja koje nisu vezane i slobodno se kreću unutar staje.
U razgovoru sa svojim domaćinima, saznali su koja krava daje najviše mlijeka, čime sve hrane krave i telad na farmi, koja im je krava ljubimica te zašto neke imaju, a druge nemaju rogove.
Učenike je zanimalo gdje i kako se krave muzu te kamo ide mlijeko iz njihove farme. Domaćini su strpljivo odgovarali na učenička pitanja izražavajući nadu da među njima ima budućih farmera i mljekara.
Obitelj Bistrović dnevno proizvede oko 1000 litara vrlo kvalitetnog punomasnog mlijeka koje su učenici imali priliku kušati.
Posjet je dio projekta Mliječna staza kojeg provode učenici 2.c razreda pod vodstvom učiteljice Gordane Marsenić. Projektom će upoznati proces proizvodnje mlijeka na farmi te proces industrijske prerade mlijeka u konzumno mlijeko i druge mliječne proizvode. U sklopu projekta učenici će saznati o nutritivnim vrijednostima mlijeka i mliječnih proizvoda, istražiti uporabu mliječnih proizvoda u svojoj prehrani, naučiti razlikovati proizvode prema načinu pripreme te se okušati u pripremi svježeg kravljeg sira.