preskoči na sadržaj

Osnovna škola Cestica

Login
 

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Školska kuhinja


RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Šareni zid

 

CESTICA vrijeme

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 871263
Ovaj tjedan: 221
Zoran Kokot, dječji kirurg

Kako Vam se svidjelo pohađati našu školu?
Osnovna škola kao razdoblje života ostala mi je u vrlo dobrom sjećanju s puno radosnih trenutaka.

Je li Vaše školovanje u osnovnoj školi utjecalo na ono čime se danas bavite?
Ne mogu reći da sam, kako neki vele, od rođenja znao da želim biti dječji kirurg. Rekao bih da je to bio splet okolnosti i nekog vlastitog nahođenja. S obzirom da me medicina na neki način uvijek privlačila, prvo sam završio Medicinsku školu, a potom i sam Medicinski fakultet. Odabir specijalizacije iz dječje kirurgije također je bio spontani izbor. Raditi s djecom je odličan osjećaj, a zadovoljstvo je još veće kada znate da ste im pomogli u njihovim najtežim trenutcima. Djeca su iskrena i spontana, te ponekad kada i ja imam loš dan, svojom mi ga vedrinom poprave. Jednostavno volim raditi s djecom i sretan sam da im mogu pomoći kad im to treba. U radu s djecom niste samo njihov liječnik, već ste i njihov pedagog.

Koje se osnovnoškolske učiteljice ili učitelja posebno sjećate i zašto?
Što se tiče pedagogije, poseban trag na meni ostavile su moja prva učiteljica iz nižih razreda gđa Dragica Milec te gđa Marija Jug. Dotične učiteljice znale su nam prezentirati ono što se ne smije, što se smije, zašto i na koji način. Neki bi rekli da su bile strože, ali naučile su nas što je disciplina koja je prijeko potrebna stvar ne samo u školi, nego i u životu. Zahvalan sam im na tome. 

Koji Vam je predmet u osnovnoj školi bio najbolji, a koji najgori i zašto?
Najbolji predmet u osnovnoj školi bio mi je naravno Tjelesni odgoj, a od dražih bila je tu još i  Matematika. Nisam imao najgori predmet, samo one koje sam malo manje volio.

   

preskoči na navigaciju