preskoči na sadržaj

Osnovna škola Cestica

Login
 

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Školska kuhinja


RED BUTTON

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

Šareni zid

 

CESTICA vrijeme

Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 871851
Ovaj tjedan: 809
Školska knjižničarka, Tatjana Skupnjak Žagi

Knjižnica u osnovnoj školi sastavni je dio odgojno-obrazovnog procesa. Zadaća svake knjižnice je zadovoljiti potrebe njezinih korisnika na primjeren način.
Jedan od mojih osnovnih zadataka je
odabrati i naručiti knjižničnu građu – najčešće knjige, DVD-e i časopise prema potrebi korisnika. Nabavljenu knjižničnu građu obrađujem za posudbu, a nakon toga radosno ponudim korisnicima na korištenje. Dužnost mi je i brinuti se o zaštiti knjiga te o pravovremenom vraćanju posuđene knjižnične građe.
Jednako važan zadatak koji obavljam je i
poučavanje učenika. Na satovima u knjižnici proučavamo građu i smještaj knjiga te dječje časopise. Učenici uče kako se služiti enciklopedijama, leksikonima, rječnicima, ali i samostalno pronalaziti informacije na internetu. Poučavam ih pronalaženju željenih knjiga na mnoštvu polica u knjižnici.
Dio mog rada obuhvaća i
vođenje projekata za razvijanje čitateljskih sposobnosti učenika: Čitam i zabavljam se, Knjiga – izvor znanja i zabave te Tulum slova.
U školi
organiziram književne susrete s književnicima. Do sada smo ugostili: Miru Gavrana, Tita Bilopavlovića, Sanju Pilić, Željku Horvat-Vukelja, Nadu Mihoković–Kumrić, Maju Brajko-Livaković, Jadranku Čunčić-Bandov te suradnicu Školske knjige Dinku Juričić. 
Voditeljica sam izvannastavne aktivnosti Mladi knjižničari i jedna od voditeljica kreativno-ekoloških radionica KrEko.
Uključujem se i u projekte u našoj školi te surađujem sa svim učiteljima i učenicima, kao i s ostalim djelatnicima škole.

Također surađujem sa Županijskom matičnom službom pri Gradskoj knjižnici i čitaonici „ Metel Ožegović“ iz Varaždina te s mnogim kolegama knjižničarima i učiteljima, kao i s nakladnicima. Sudjelujem u radu Županijskog stručnog vijeća knjižničara i član sam Hrvatske mreže školskih knjižničara.
Redovno prisustvujem predavanjima Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara u Republici Hrvatskoj, pri Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.
Prije zapošljavanja u OŠ Cestica, radila sam u nastavi kao profesor strukovnih predmeta iz područja agronomije u Srednjoj školi „Arboretum Opeka“ Marčan i u Srednjoj školi Bedekovčina, a  potom u Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica.
Završila sam Agronomski fakultet u Zagrebu i stekla zvanje dipl. ing. agronomije i pedagoško-psihološku izobrazbu na Visokoj učiteljskoj školi u Čakovcu te položila stručni ispit pri Ministarstvu prosvjete i športa za profesora strukovnih predmeta iz područja agronomije. Uz rad završila sam studij knjižničarstva na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i stekla zvanje diplomirani knjižničar te položila stručni ispit pri Ministarstvu kulture za diplomiranog knjižničara.


    

preskoči na navigaciju